Начин на приготвяне
Бисквити с какао се натрошават в чопър и смиламе на прах. Смесват се в купа с разтопено масло и се разбърква.
Във форма със свалящ ринг сипваме сместа и с лъжица се оформя блат. Оставя се да стегне в хладилника.
Приготвя се кремът - за целта се разбива заквасена сметана с пудра захар, извара, крема сирене и половин ампула ванилия. Желатинът се разбърква с 3-4 с л вода и оставяме да стегне.
Разтопява се в микровълнова за -8-10 секунди и оставяме да се охлади. Добавя се в крема заедно с нарязани малки парчета ягодки и се разбърква много добре.
Сипва се крема върху бисквитената основа и оставяме за една нощ в хладилника. На другия ден се изважда в чиния.
В канче се загрява на слаб огън готварска сметана с начупени парчета шоколад и се бърка с вилица докато се разтопи. Оставя се малко да се охлади и с лъжичка се оформя върху чийзкейка шоколадова решетка.
Декорира се с ягоди, листа мента и шарени захарни пръчици. Отново се охлажда, нарязваме и хапваме с кеф. Леко, свежо и лятно.
Съветвам да се приготви в по-малка форма с диаметър 22 см, но аз нямам този размер. Така ще стане по-висок чийзкейкът.