Начин на приготвяне
В тенджера се наливат 4 чаени чаши вода, добавя се карамфилчето и се вари на бавен огън 10 минути. Добавя се виното и се загрява още 5 минути при непрекъснато бъркане, като не се оставя да кипва. Прецежда се в чист метален съд.
Добавят се 3 чаши боровинки, кипват се, свалят се от котлона и се оставят да се охладят. Останалите боровинки се оставят в хладилника. Супата се пасира, прецежда се и се добавя половината бита сметана.
Оставя се в хладилника за 2 часа. Семенцата кардамон се вадят от семенните кутийки и се счукват в хаванче до прах. Остатъкът от сметаната се разбива, добавят се йогуртът, медът и кардамонът. Оставя се в хладилника.
Десертът се сервира, като супата се смесва с целите боровинки, разпределя се в чинии или купички и във всяка порция се добавя по малко от сметаната. Сервира се веднага.