Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Плодова супа»Десертна супа от боровинки с вино и кардамон

Десертна супа от боровинки с вино и кардамон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Десертна супа от боровинки с вино и кардамон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • боровинки - 4 ч.ч.
  • червено вино - 2/3 ч.ч.
  • йогурт - 200 г
  • сметана - 300 г
  • карамфилче - 2 бр.
  • кардамон - 2 бр. семенни кутийки
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се наливат 4 чаени чаши вода, добавя се карамфилчето и се вари на бавен огън 10 минути. Добавя се виното и се загрява още 5 минути при непрекъснато бъркане, като не се оставя да кипва. Прецежда се в чист метален съд.

Добавят се 3 чаши боровинки, кипват се, свалят се от котлона и се оставят да се охладят. Останалите боровинки се оставят в хладилника. Супата се пасира, прецежда се и се добавя половината бита сметана.

Оставя се в хладилника за 2 часа. Семенцата кардамон се вадят от семенните кутийки и се счукват в хаванче до прах. Остатъкът от сметаната се разбива, добавят се йогуртът, медът и кардамонът. Оставя се в хладилника.

Десертът се сервира, като супата се смесва с целите боровинки, разпределя се в чинии или купички и във всяка порция се добавя по малко от сметаната. Сервира се веднага.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: