Начин на приготвяне
В тенджера се наливат 4 чаени чаши вода, добавя се канелата. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда. Половината от кората се добавя към водата и сместа се кипва.
Вари се на слаб огън 15 минути. Добавя се портокаловият сок и виното и сместа къкри на бавен огън още 5 минути при непрекъснато бъркане, за да не кипне. Прецежда се в друга тенджера. Добавят с 3 чаени чаши боровинки и супата се пасира.
Прецежда се и се оставя да се охлади. Добавя се половината сметана и супата се разбърква. Супата се оставя в хладилника за 2 часа. Останалата част от кората на портокала се добавя към останалата сметана.
Супата се смесва с целите боровинки и се сервира, като във всяка чиния се слага по една лъжица от сметаната с портокалова кора. Сервира се веднага.