Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа със сметана и топено сирене

Гъбена супа със сметана и топено сирене

Гъбена супа със сметана и топено сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Ароматна гъбена супа - топла и плътна, точно каквато я обичаме"

Необходими продукти

  • печурки - 400 грама
  • картофи - 3 броя
  • топено сирене - 100 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 брой
  • готварска сметана - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 5 с.л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна с лука и моркова. Загрейте малко зехтин и задушете зеленчуците до омекване.

Прибавете нарязаните гъби и гответе за няколко минути. Сипете топла вода - около 2500 мл.

Овкусете със и добавете парченцата картофки.

Щом картофите се сварят, сипете сметаната и нарязаното топено сирене.

Разбъркайте гъбената супа и варете до разтопяване на сиренето.

Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте супата топла.

Гъбената супа със сметана и топено сирене е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: