Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Френски пай с телешки дроб

Френски пай с телешки дроб

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Френски пай с телешки дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 г
  • телешки дроб - 400 г
  • бекон - 150 г нарязан
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • червено вино - 20 мл
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и лукът се режат на ситно. Смесват се с телешкия дроб и се пасират.

Добавя се виното и солта, натрошеният дафинов лист и листенцата мащерка. Всичко се разбърква.

Тестото се разточва. Половината от тестото се слага в тава, върху него се слагат резените бекон и отгоре се изсипва плънката.

Покрива се с другата половина от тестото и се защипва. Млякото се смесва с жълтъка и с тази смес се маже паят. Пече се 1 час на 190 градуса.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: