Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени кайсии с ориз и коняк

Печени кайсии с ориз и коняк

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727637
Печени кайсии с ориз и коняк1 / 2
26/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайсии - 8 бр.
  • кайсиев ликьор - 50 мл
  • канела - 1 щипка
  • кайсиев конфитюр - 50 г
  • коняк - 2 с.л.
  • ориз - 100 г
  • сладолед - 4 топки ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре и се сварява за 10 минути. Отцежда се в гевгир. Добавя се конякът, кайсиевият конфитюр, ликьорът и канелата.

Кайсиите се разрязват на две, костилките се махат и половинките плодове се пълнят с оризовата смес.

Пекат се 10 минути на 180 градуса. Сервира се веднага с топка сладолед.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: