Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Плодове в коняк по френски

Плодове в коняк по френски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Плодове в коняк по френски1 / 2
17/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • смокини - 250 г сушени
  • фурми - 120 г без костилки
  • орехи - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • кардамон - 4 бр.
  • захар - 50 г
  • коняк - 75 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините, фурмите, орехите, ванилията и кардамонът се слагат в бутилка с широко гърло и се поръсват със захарта.

Заливат се с коняка и се затварят добре.

Слагат се на тъмно хладно място за 3 седмици.

След това се вадят, охлаждат се за 3 часа в хладилник и се сервират към палачинки.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: