Лазаня с кашкавален сос и шунка

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
10/10/2010
"Не можем да устоим на домашно приготвена лазаня и отлежало червено вино, наистина не можем "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 024
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Лазаня

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на тънки филии. Кашкаваленият сос се приготвя, като се разтопи маслото, прибавят се брашното и се запържва при непрекъснато бъркане.

Постепенно се долива прясното мляко, а ако е нужно сложете повече от 1, 5 л, за да не стане прекалено гъсто сосът. Прибавя се настърганият кашкавал. Кашкавалът и сосът се вари, докато той не се разтопи.

Намазнете добре всички страни на голяма йенска тава и започнете да редите лазанята, като редувате, кори, кашкавален сос и ред шунка. Най-отгоре завършете с кора и излейте останалия сос.

Поръсете обилно с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. По време на реденето може да сложите подправки по желание - чубрица, босилек, черен пипер, индийско орехче, малко къри.

Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане
50.00 лв.
43.00 лв.
Виж ››

Най-вкусната паста ще излиза от вашата кухня, защото ще бъде приготвена в специалната тенджера за паста. Има перфориран капан за лесно отцеждане. С удобни дръжки и голяма вместимост, това е тенджера-мечта, особено ако у дома на почит е пастата!

Рейтинг

5 16
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар