Начин на приготвяне
Шунката се нарязва на тънки филии. Кашкаваленият сос се приготвя, като се разтопи маслото, прибавят се брашното и се запържва при непрекъснато бъркане.
Постепенно се долива прясното мляко, а ако е нужно сложете повече от 1, 5 л, за да не стане прекалено гъсто сосът. Прибавя се настърганият кашкавал. Кашкавалът и сосът се вари, докато той не се разтопи.
Намазнете добре всички страни на голяма йенска тава и започнете да редите лазанята, като редувате, кори, кашкавален сос и ред шунка. Най-отгоре завършете с кора и излейте останалия сос.
Поръсете обилно с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. По време на реденето може да сложите подправки по желание - чубрица, босилек, черен пипер, индийско орехче, малко къри.