Начин на приготвяне
Водата се охлажда, така че да бъде ледена. Хлябът се нарязва на филии и се залива с 200 милилитра от ледената вода. Оставя се за 10 минути.
Бадемите се попарват с вряла вода, така че да се покрият и отгоре да останат още 2 сантиметра вода. Оставят се за 5 минути, отцеждат се, заливат се със студена вода и се обелват от ципата, като се стискат с палец и показалец.
Чесънът се нарязва на ситно. Бадемите и чесънът се пасират заедно с хляба и водата, в която е бил накиснат.
Добавя се зехтинът, бялото вино и останалата ледена вода. Пасира се отново. Добавя се сол и всичко се оставя в хладилника за 2 часа. Сервира се, като във всяка чиния се добавят стафиди.