Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони със сладък плодов сос

Канелони със сладък плодов сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Канелони със сладък плодов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Сладките канелони могат да накарат всеки да забрави, че е обещал да спазва строга диета"

Необходими продукти

  • канелони - 16 бр.
  • ябълки - 7 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • мед - 4 с.л.
  • орехи - 1 шепа смлени
  • портокали - 3 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 3 ч.л.
  • ягоди - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват добре, сърцевината се отстранява, кората се набожда с вилица на няколко места. В образувалата се вдлъбнатина в плодовете се слага смес от мед, вино и смлени орехи.

Ябълките се слагат в тавичка и се пекат 40 минути на 180 градуса. Охлаждат се и се обелват. Плодовете се пасират и пюрето се оставя в хладилник.

Канелоните се сваряват, отцеждат се, измиват се със студена вода и се подсушават. Пълнят се с ябълковото пюре и се оставят в хладилника за 40 минути.

Приготвя се сос, като лимоните и портокалите се обелват, пасират се и се смесват със захарта. Оставят се да кипнат и се варят на бавен огън, докато течността не се изпари наполовина.

Ягодите се нарязват на четвъртинки и се добавят в соса. Канелоните се сервират с топлия сос.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: