Кьопоолу

13/10/2018
Ефросия
отЕфросияНовак
"Традицията повелява в кьопоолуто да се слага поне 4-5 скилидки чесън, за здраве и добър вкус!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 667
  • Преглеждания за месеца3023
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • червени чушки - 1/2 кг капия
  • домати - 2 големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Патладжаните и червените чушки се изпичат, обелват се, нарязват се и се смилат с пасатор.

Доматите се настъргват на ренде и се смесват със смелните патладжани и капии.

Чесънът се нарязва на ситно и също се добавя. Залива се с олиото и сместа се разбърква много добре. Прибавя се оцет на вкус, наситнения магданоз и кьопоолуто се поднася студено. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 8
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Стойчева
Само ще допълня, че патладжаните след изпичането и обелването е добре да се оставят да се отцедят поне за два часа. После могат и да не се смилат, а просто да се объркат добре с дървена лъжица, за да не потъмнеят.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв