Гулаш от скълцано месо и ориз

MarianaMariana
Джедай
7
720
15/04/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо817
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 250 г скълцано
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 с.л. пюре
  • олио - 1 к.ч. може и масло
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Добавете накълцаното месо, запържете за 1-2 минути, след което сложете доматеното пюре, сол и черен пипер.

Прехвърлете продуктите в тенджера под налягане, собавете 6 ч.ч. вода и ориза. Щом тенджерата започне да шуми, намалете огъня и варете около 20 минути.

Поднесете чорбата гореща, поръсена с черен пипер и по желание оцет и счукан чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар