Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гулаш»Гулаш от скълцано месо и ориз

Гулаш от скълцано месо и ориз

MarianeMariane
Джедай
202169
Гулаш от скълцано месо и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 250 г скълцано
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 с.л. пюре
  • олио - 1 к.ч. може и масло
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Добавете накълцаното месо, запържете за 1-2 минути, след което сложете доматеното пюре, сол и черен пипер.

Прехвърлете продуктите в тенджера под налягане, собавете 6 ч.ч. вода и ориза. Щом тенджерата започне да шуми, намалете огъня и варете около 20 минути.

Поднесете чорбата гореща, поръсена с черен пипер и по желание оцет и счукан чесън.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: