Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със сос от цвекло

Пилешко със сос от цвекло

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пилешко със сос от цвекло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • цвекло - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 50 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява до омекване, обелва се и се настъргва. Месото се измива, подсушава се и се запържва в загрятото масло. След това гърдите се нареждат в тава и се запичат на 220 градуса във фурната.

Сосът от запържването се загрява на котлона и в него се запържва нарязания на ситно лук. Залива се с виното, добавя се цвеклото.

За сгъстяване се слага нишестето, разтворено в малко студена вода. Готовият сос се сваля от огъня и се добавя сметаната. С него се полива нарязаното на парчета месо и се сервира с подходяща гарнитура.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: