Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол в кашкавален сос

Карфиол в кашкавален сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Карфиол в кашкавален сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • карфиол - 1 кг
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • масло - 120 г
  • брашно - 60 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства, разделя се на розички и се сварява в подсолена вода. Оставя се да се отцеди, а водата се запазва.

Маслото се загрява и в него се запържва брашното. Разрежда се с водата от варенето на карфиола, поръсва се с черен пипер и се застройва с разбитите жълтъци на яйцата.

Оставя се на котлона, докато се сгъсти, като се бърка непрекъснато. Добавя се настърганият кашкавал и с този сос се залива карфиолyt.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: