Торта Портокалова изненада

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
22/10/2010
"Защо изненада? Защото тази торта е изненадващо вкусна и ароматна - каквато не сте опитвали досега "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 181
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с 3/4 чаша захар до побеляване. Прибавят се сокът и кората на портокала, смлените бадеми, галетата и накрая разбитите белтъци с останалата захар.

Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма, намазана с масло и застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. Изпеченият блат се разрязва с помощта на конец, на два блата.

Кремът се приготвя, като се смесват млякото, брашното, жълтъците и кристалната захар. Сваряват се до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване и към него се прибавя постепенно изстиналият крем, след което се прибавя кората на портокала и ванилията. Кремът трябва да се разбърка много добре.

Поставете първия блат в тава, покрийте го обилно с крем и наредете тънки резени от обеления портокал. Поставя се вторият блат, покрива се отново с портокали и после целият останал крем се разпределя равномерно по повърхността на тортата.

Отстрани се полепват филирани бадеми, а отгоре с шприц се правят плътно една до друга розички от сладкарска сметана.

Поръсва се с канела и се оставя на хладно място за 2 часа.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 9
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар