Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с фета и розмарин

Сьомга с фета и розмарин

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Сьомга с фета и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сьомга - 600 г филе
  • лимон - 1 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 31 с.л.
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • розмарин - 1 стрък
  • бяло вино - 100 мл
  • фета - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на четири парчета. Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. С кората се натрива рибата и се полива със смес от соевия сос и 1 супена лъжица зехтин.

Лукът се реже на шайби, картофите, целината и морковите се обелват и се режат на едро. Поръсват се с розмарин и се поливат със зехтин.

Поливат се с виното и се пекат 20 минути на 250 градуса в предварително загрята фурна. Температурата се намалява на 150 градуса.

Сьомгата се слага върху канапето от зеленчуци и се поръсва с натрошеното сирене фета. Пече се 15 минути. Полива се със сока на лимона.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: