Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Кебап от овнешко с булгур

Кебап от овнешко с булгур

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Кебап от овнешко с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • овнешко месо - 800 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • булгур - 60 г
  • целина - 1 парче
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета и го смесете със ситно нарязания лук, виното и сол. Оставете да престои в хладилник за няколко часа.

Нарежете на ситно морковите и целината и ги задушете в сгорещеното олио.

Сложете и месото, долейте топла вода и прибавете булгура и джоджена.

Задушете ястието, поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: