Тиквена крем супа с карамелизирано цвекло

27/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Тиквата се нарязва и се запържва в малко зехтин до омекване.

При нужда се добавя малко вода. Картофите и морковите се сваряват, без да се белят. Лукът се нарязва на ситно и се пържи в зехтин до златисто.

Цвеклото се сварява, обелва се, нарязва се на кубчета и се запържва в зехтина, като се добавя сол и лимонов сок. След като течността се изпари, се добавя захарта.

Цвеклото се запържва, докато се карамелизира. Тиквата се охлажда напълно. Картофите и морковите се обелват, нарязват се на ситно и се смесват с тиквата. Добавя се солта и лукът.

Пасира се до кремообразно състояние. Добавя се една чаша вряла вода. Сервира се, като се добавят парченцата карамелизирано цвекло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар