Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Индийски зеленчуков пай

Индийски зеленчуков пай

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Индийски зеленчуков пай2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • грис - 200 г
  • сметана - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • зелен фасул - 1 шепа замразен
  • грах - 1 шепа замразен
  • моркови - 1 бр.
  • кимион - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът и фасулът се смесват, без да се размразяват. Морковът се настъргва и се добавя към граха и фасула. Добавя се червеният пипер и всичко се разбърква.

В отделен съд се смесват грисът със сметаната, добавя се бакпулверът. Разбърква се и се добавят зеленчуците.

Всичко се разбърква добре, за да не останат сухи зрънца грис. В загрятото олио се запържва кимионът.

Подправеното олио се излива в зеленчуковата смес и се разбърква.

Сместа се излива във форма, постлана с хартия за печене, и се пече 30 минути на 200 градуса.

Поръсва се със сусам и се пече още 2 минути. Сервира се охладен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: