Индийски зеленчуков пай

Марина НордМарина НордНовак1219
02/04/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 223
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът и фасулът се смесват, без да се размразяват. Морковът се настъргва и се добавя към граха и фасула. Добавя се червеният пипер и всичко се разбърква.

В отделен съд се смесват грисът със сметаната, добавя се бакпулверът. Разбърква се и се добавят зеленчуците.

Всичко се разбърква добре, за да не останат сухи зрънца грис. В загрятото олио се запържва кимионът.

Подправеното олио се излива в зеленчуковата смес и се разбърква.

Сместа се излива във форма, постлана с хартия за печене, и се пече 30 минути на 200 градуса.

Поръсва се със сусам и се пече още 2 минути. Сервира се охладен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар