Кралска пилешка супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кралска пилешка супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • пилешки гърди - 200 г
  • телешко месо - 600 г с кост
  • пилешки дробчета - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 бр. корен
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се залива с 2 литра студена вода и се кипва, като се отстранява пяната. Котлонът се намалява до минимум и месото се вари 1 час. Пилешките бутчета се попарват с вряла вода и се варят 45 минути на среден огън.

Добавя се филето и сместа се вари още 15 минути. Филето и бутчетата се изваждат. Лукът, морковите и коренът от магданоз се режат на ситно и се запържват в маслото 3 минути. Дробчетата се режат на малки парчета и се добавят към пържените зеленчуци и сместа се пържи още 2 минути.

Дробчетата и зеленчуците се добавят в бульона от варенето на пилето, добавя се сол и всичко се вари 30 минути. Пилешкият и телешкият бульон се смесват в голяма тенджера. Целият бульон се прецежда и се добавят белтъците. Сместа се вари на среден огън 5 минути и се прецежда през няколко слоя марля.

Бутчетата се обезкостяват, телешкото се реже на ситно, пилешките гърди се режат на ленти. Супата се сервира, като във всяка чиния се слага от месото и се залива с бульона. Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: