Кралска пилешка супа

20/03/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо205 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 240
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се залива с 2 литра студена вода и се кипва, като се отстранява пяната. Котлонът се намалява до минимум и месото се вари 1 час. Пилешките бутчета се попарват с вряла вода и се варят 45 минути на среден огън.

Добавя се филето и сместа се вари още 15 минути. Филето и бутчетата се изваждат. Лукът, морковите и коренът от магданоз се режат на ситно и се запържват в маслото 3 минути. Дробчетата се режат на малки парчета и се добавят към пържените зеленчуци и сместа се пържи още 2 минути.

Дробчетата и зеленчуците се добавят в бульона от варенето на пилето, добавя се сол и всичко се вари 30 минути. Пилешкият и телешкият бульон се смесват в голяма тенджера. Целият бульон се прецежда и се добавят белтъците. Сместа се вари на среден огън 5 минути и се прецежда през няколко слоя марля.

Бутчетата се обезкостяват, телешкото се реже на ситно, пилешките гърди се режат на ленти. Супата се сервира, като във всяка чиния се слага от месото и се залива с бульона. Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар