Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко със сос от ряпа

Патешко със сос от ряпа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Патешко със сос от ряпа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • патица - 1 бр. млада
  • ряпа - 1.4 кг обелена + сок от 3 репи
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • подправки - зелени по избор
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете младата патица на парчета и ги запържете, но без да добавяте допълнително мазнина. Добавете нарязаните репи и продължете да задушавате. Щом репите омекнат, добавете 2 с.л. вода, нарязания лук, сок от ряпа, чесън, черен пипер, сол и зелените подправки.

Гответе 20-30 минути на слаб огън. Извадете месото и половината ряпа, пасирайте останалата смес. Сервирате патешкото с парчета ряпа и сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: