Руло с три вида месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Руло с три вида месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свинско филе - 350 г
  • агнешко филе - 300 г
  • пилешко филе - 300 г
  • бутертесто - 350 г
  • спанак - 125 г
  • салвия - 12 пресни листа
  • зехтин - 2 с.л.
  • извара - 250 г
  • бахар - 1 шипка
  • чесън - 1 щипка прах
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте филетата, наредете ги 3 слоя, като започнете със свинското, по средата е агнешкото и завършите с пилешкото. Между всеки слой се разпределят листа салвия. Завържете ги с конец.

Загрейте зехтин в тиган и запържете филетата за 15 минути, като от време на време ги обръщате. Махнете от тигана и ги оставете да се охладят.

Бланширайте спанака във вряща вода за 2 минути. Бутертестото се разстила, нарежда се спанакът, изварата и се овкусява със сол, пипер, бахар и чесън. Махнете конеца от филетата и ги сложете върху спанак.

Навийте на руло, намажете го с разбитото яйце и го запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се допича още 20 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: