Мексикански яйчен десерт натиляс

Марина НордМарина НордНовак1219
05/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 543
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се излива в тенджера, добавя се ванилията. Лимонът се измива и с белачка за картофи се изрязват тънки ленти от кората. Слагат се в млякото. На бавен огън млякото се загрява, но без да кипне.

Котлонът се изключва и тенджерата се оставя на печката за 15 минути, като се похлупва с капак. Лимоновата кора се отстранява. Жълтъците се слагат в тенджера с дебело дъно и се разбиват със захарта до бяло.

При непрекъснато разбъркване на тънка струйка се добавя горещото мляко. Сместа се загрява на минимален огън и се вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане 15 минути. Добавя се канелата.

Кремът се излива в студен съд и се охлажда до стайна температура, като от време на време се разбърква. Разпределя се в купички и се оставя за 2 часа в хладилника.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар