Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Мексикански яйчен десерт натиляс

Мексикански яйчен десерт натиляс

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Мексикански яйчен десерт натиляс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 10 бр. жълтъци
  • захар - 10 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се излива в тенджера, добавя се ванилията. Лимонът се измива и с белачка за картофи се изрязват тънки ленти от кората. Слагат се в млякото. На бавен огън млякото се загрява, но без да кипне.

Котлонът се изключва и тенджерата се оставя на печката за 15 минути, като се похлупва с капак. Лимоновата кора се отстранява. Жълтъците се слагат в тенджера с дебело дъно и се разбиват със захарта до бяло.

При непрекъснато разбъркване на тънка струйка се добавя горещото мляко. Сместа се загрява на минимален огън и се вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане 15 минути. Добавя се канелата.

Кремът се излива в студен съд и се охлажда до стайна температура, като от време на време се разбърква. Разпределя се в купички и се оставя за 2 часа в хладилника.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: