Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват със солта и захарта и се оставят за 5 минути, докато жълтъците не станат тъмни. Добавят се млякото и сметаната и се разбърква добре.
Сместа се излива в тенджера, която се слага в друга тенджера, пълна до половината с вода, и се загрява на водна баня на среден огън, докато водата в голямата тенджера кипне.
Котлонът веднага се намалява до минимум и сместа се готви на водна баня 40 минути. Млякото и яйцата трябва да се пресекат.
Сместа се отцежда през гевгир, постлан с марля. Покрива се с плат, гевгирът се слага над съд, а сместа се затиска с тежест около половин килограм. Оставя се за 10 часа в хладилника. Вади се, платът се маха и десертът се сервира нарязан.