ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Чеснов флан

Чеснов флан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7361k
Чеснов флан
03/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете главата чесън на отдлни скилидки и без да ги белите, ги сложете във вряща вода за 5 минути. Охладете и ги отцедете. Намачакайте чесъна с вилица и го смесете със сметаната.

Оставете сместа на ври на тих огън. Подправете с индийско орехче, сол и пипер. Дръпнете от огъня и разбийте вътре жълтъците. Изсипете сместа в 6 добре намазнени форми или в плитка тава.

Печете флана на водна баня в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Оставете флана да се охлади за 10 минути, преди да го извадите от формите. Чесновният флан е отличен за всички печени меса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: