Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Татин с пащърнак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Татин с пащърнак1 / 2
04/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Изключително приятно и премерено съчетание на полезни и здравословни съставки! Пъщарнакът заслужава уважение в кулинарията!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 25 мл
  • масло - 40 г
  • За пълнежа
  • масло - 50 г
  • пащърнак - 8 малки бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • ябълков сок - 75 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. От посочените продукти замесете тесто, което се оставя да престои, увито във фолио в хладилник за поне 30 минути.

Загрейте маслото в широк тиган и наредете в него почистения и обелен пащърнак. Той се нарежда в кръг. Поръсете със захарта и задушете за 15 минути. Добавете лимоновия сок и след малко махнете от огъня.

На леко набрашнена повърхност разточете тестото. Щом го разточите, много внимателно го сложете върху пащърнака в тигана и леко нагънете краищата. Обърнете татина и го запечете за 20-25 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С ябълков или с лимонов сок се прави? Има грешка в рецептата.
08.03.2022 17:43