Начин на приготвяне
Разбиваме на пяна маслото с пудрата захар. Варим до сгъстяване млякото, какаото и 100 гр. настърган шоколад. След като изстине, прибавяме към масления крем млечната смес при непрекъснато бъркане. След като сместа стане хомогенна добавяме един по един двата жълтъка и ванилията.
Във форма за торти подреждаме един ред бишкоти, които предварително сме потопили в прясно мляко за съвсем кратко време. Намазваме с крем. Отгоре натрошаваме целувки, бишкоти и ореховки. Отново намазваме с крем. Пак поставяме крем и повтаряме процедурата докато свършат продуктите.
Оставяме шоколадовата торта в хладилник за едно денонощие. Поднасяме я обилно поръсена с настърган шоколад.
В средата правим кръг от ядките.
Коментари