Моркови с бекон и лук

20/02/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713935
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 1.4 кг
  • бекон - 340 г пушен
  • канела - 1 ч.л.
  • лук - 460 г
  • подправки - по избор
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в дълбок съд и прибавете почистените и нарязани на кръгчета моркови, лук и подправките. Задушавайте като от време на време разтръсвайте съда.

Щом зеленчуците променят цвета си намалете огъня, сложете капак и гответе за 25-30 минути. Сварете бекона във вряща вода за 3 минути, подсушете го добре и го сипете в сместа с морковите.

Поръсете със сол и канела, похлупете и гответе докато всичко омекне добре. Овкусете със сол и черен пипер, преди да сервирате.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар