Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Моркови с бекон и лук

Моркови с бекон и лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Моркови с бекон и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • моркови - 1.4 кг
  • бекон - 340 г пушен
  • канела - 1 ч.л.
  • лук - 460 г
  • подправки - по избор
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в дълбок съд и прибавете почистените и нарязани на кръгчета моркови, лук и подправките. Задушавайте като от време на време разтръсвайте съда.

Щом зеленчуците променят цвета си намалете огъня, сложете капак и гответе за 25-30 минути. Сварете бекона във вряща вода за 3 минути, подсушете го добре и го сипете в сместа с морковите.

Поръсете със сол и канела, похлупете и гответе докато всичко омекне добре. Овкусете със сол и черен пипер, преди да сервирате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: