Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Макаронена супа с моркови и бекон

Макаронена супа с моркови и бекон

Макаронена супа с моркови и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Сгряваща зимна супичка с макарони и бекон Празник за сетивата"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • бекон - 200 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 червена
  • грах - 50 грама
  • картофи - 3 - 4 броя
  • макарони - 50 грама ситни
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л. или заквасена сметана
  • дафинов лист - 1 брой
  • пармезан - 100 грама
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубченца чушката, моркова, лука, бекона и чесъна.

В тенджера загрейте зехтина и запържете бекона. Извадете готовия бекон в чиния и в същия зехтин задушете зеленчуците.

Сипете чаша топла вода и гответе до омекването им.

Добавете нарязаните картофи, дафиновия лист и граха. Сипете топла вода, която да покрива зеленчуците с поне два пръста.

Овкусете с подправките и разбъркайте.

Варете на тих огън, като междувременно сварите макароните в друга тенджерка. Отцедете ги и запазете част от течността.

Добавете сварените макарони към супата и сипете от течността до получаване на желаната гъстота.

Разбъркайте киселото мляко и го сипете в супата. Разбъркайте и свалете макаронената супа от огъня.

Прибавете по-голямата част от запържения бекон и разбъркайте хубаво.

Сипете в купички и поръсете супата с отделения бекон, нарязан лук и пармезан.

Макаронената супа с моркови и бекон е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: