Начин на приготвяне
Нарежете на кубченца чушката, моркова, лука, бекона и чесъна.
В тенджера загрейте зехтина и запържете бекона. Извадете готовия бекон в чиния и в същия зехтин задушете зеленчуците.
Сипете чаша топла вода и гответе до омекването им.
Добавете нарязаните картофи, дафиновия лист и граха. Сипете топла вода, която да покрива зеленчуците с поне два пръста.
Овкусете с подправките и разбъркайте.
Варете на тих огън, като междувременно сварите макароните в друга тенджерка. Отцедете ги и запазете част от течността.
Добавете сварените макарони към супата и сипете от течността до получаване на желаната гъстота.
Разбъркайте киселото мляко и го сипете в супата. Разбъркайте и свалете макаронената супа от огъня.
Прибавете по-голямата част от запържения бекон и разбъркайте хубаво.
Сипете в купички и поръсете супата с отделения бекон, нарязан лук и пармезан.
Макаронената супа с моркови и бекон е готова.