Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин със спанак и пилешко

Терин със спанак и пилешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Терин със спанак и пилешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 225 г
  • белтъци - 2 бр.
  • галета - 120 г
  • спанак - 460 г
  • сметана - 280 мл
  • орехи - 60 ситно нарязани
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • кервел
  • див лук
  • естрагон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте пилешкото, единия белтък, половината галета, черен пипер и сол. Сварете спанака за около 3 минути и го пасирайте заедно с подправките, оставащите белтък и галета, черен пипер, сол и индийското орехче.

Смесете половината сметана с пилешката смес и другата половина със спаначената. Прибавете орехите към спанака. Покрийте форма терин с хартия за печене и сипете пилешката смес. Отгоре сипете спаначената и загладете.

Покрийте терина с фолио и го сложете в по-дълбок съд с топла вода, която да стига до средата на терина. Изпечете го в загрята на 160 градуса фурна за 1 час.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: