Начин на приготвяне
Дробчетата се почистват старателно от ципите и жлъчката, измиват се хубаво под течащ студена вода и се отцеждат гевгир. Прехвърлят се в купа и се поръсват със сол, черен пипер, индийско орехче и едро смляно чили.
Заливат се с брендито и се разбъркат леко, покрийте с фолио и поставете в хладилник за 24 часа.
След това се прехвърлят в гевгир и се отцеждат от излишната течност, преди да се премине към термичната обработка.
В тиган се загрява маслото и се запържва беконът, лукът и чесънът до златисто. Добавят се отцедените дробчета и когато са почти готови, се добавя 20 мл бренди. Готвят се, докато течността се изпари.
Махат се от котлона и сместа се оставя да се охлади. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и допълнително подправки, ако е необходимо.
Сместа се прехвърля на порции в блендер и уредът се пуска няколко оборота, колкото да се получи едро смлян пастет.
Дъното на съда (терина) се постила с домакинско фолио и в него се изсипва сместа, която хубаво се заглажда и се покрива фолио и отгоре. Накрая се поставя отгоре тежест, която да притиска терина. Оставя се в хладилника за 24 часа, докато стегне напълно.
Поднесете вкусният терин с пилешки дробчета и беконче в компанията на мек хляб и гарниран със свежи зеленчуци.
Да ви е вкусно!