Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Добавят се тиквичките и се задушават 5 минути. Сваля се от котлона и сместа се намачква с вилица.
Кората на филийките се маха, хлябът се накисва в мляко, отцежда се и се добавя към тиквичките. Добавят се разбитите яйца, солта и черният пипер.
Спанакът се нарязва и се задушава в половината масло за около 5 минути. С останалото масло се намазва тавичка и се излива една трета от сместа с тиквичките.
Отгоре се слага слой спанак, отгоре една трета от тиквичките, още един слой спанак и накрая тиквички.
Пече се на водна баня на 160 градуса 1 час и 15 минути. Фурната се изключва и теринът се оставя за още 15 минути. Вади се, охлажда се и се слага в хладилник за 4 часа.
Коментари