Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин от тиквички и спанак

Терин от тиквички и спанак

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Терин от тиквички и спанак1 / 2
24/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 3 филии
  • масло - 50 г
  • тиквички - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л.
  • спанак - 200 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Добавят се тиквичките и се задушават 5 минути. Сваля се от котлона и сместа се намачква с вилица.

Кората на филийките се маха, хлябът се накисва в мляко, отцежда се и се добавя към тиквичките. Добавят се разбитите яйца, солта и черният пипер.

Спанакът се нарязва и се задушава в половината масло за около 5 минути. С останалото масло се намазва тавичка и се излива една трета от сместа с тиквичките.

Отгоре се слага слой спанак, отгоре една трета от тиквичките, още един слой спанак и накрая тиквички.

Пече се на водна баня на 160 градуса 1 час и 15 минути. Фурната се изключва и теринът се оставя за още 15 минути. Вади се, охлажда се и се слага в хладилник за 4 часа.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: