Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос с чесън

Гъбен сос с чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гъбен сос с чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чесън - 8 скилидки необелени
  • печурки - 250 г
  • извара - 280 г нискомаслена
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете необелените скилидки чесън в малка тавичка, поръсете ги с малко олио и ги запечете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. След това обелете скилидките.

Задушете леко гъбите, докато придобият приятен златист цвят. Добавете чесъна и разбъркайте добре.

Прибавете изварата, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Поръсете с магданоз.

Сервирайте соса с паста по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: