Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с кафяв ориз и босилек

Миди с кафяв ориз и босилек

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Миди с кафяв ориз и босилек2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • миди - 600 г ядки
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • зехтин - 150 мл
  • кафяв ориз - 1 и ½ ч.ч
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • босилек - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявият ориз се накисва във вода за 1 час. Мидите се сваряват в солена вода и се отцеждат.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Поръсва се с черния пипер, солта и червения пипер.

Добавят се мидите и се заливат с топла вода, колкото да ги покрие. Щом тя се изпари, се добавя отцеденият ориз и доматите, нарязани на ситно.

Всичко се залива с още малко топла и се задушава 35 минути на бавен огън. Поръсва се с нарязан на ситно босилек.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: