Руски пирог с пушена скумрия

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
225
27
220
20/01/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 400 г пушена
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • масло - 250 г
  • ром - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, едно от яйцата, маслото, рома, солта и малко вода се замесва тесто.

Разточва се на правоъгълна кора, краищата се прегъват към средата и се оставя на хладно за половин час, покрито с влажна кърпа.

Разточването и почиването на тестото се повтаря още веднъж и при третото разточване правоъгълната кора се разделя на две равни части.

Едната се слага в намазана с мазнина тава и се намазва с разбитите жълтъци. Покрива с плънка, приготвена от почистената и нарязана риба и нарязаните на ситно лук и праз.

Полива се с лимоновия сок. Сместа се покрива с втората кора и краищата се притискат добре. Нарязва се на 4 парчета и се запича в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар