Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Телешка супа»Руска крем-супа от телешки дроб

Руска крем-супа от телешки дроб

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руска крем-супа от телешки дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешки дроб - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • зелен лук - 4 стръка
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 700 мл
  • сол - 2 щипки
  • крутони - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципите и се нарязва на ситно. Запържва се заедно с нарязаните на ситно моркови и лук.

Добавя се малко вода и всичко се задушава до омекване на бавен огън. Пасира се.

Брашното се запържва в маслото до златисто, леко се охлажда и се разрежда с млякото.

Смесва се с пасирания дроб, добавя се водата и солта и всичко се вари 7 минути. Сервира се с крутони.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: