Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Млечна супа»Млечна крем супа с черен дроб

Млечна крем супа с черен дроб

Млечна крем супа с черен дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки черен дроб - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 2 - 3 корена
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • месен бульон - 1 кубче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 80 г краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете приготвения телешки черен дроб от ципите и жлъчните канали, измийте го и го нарежете го на малки кубчета.

Задушете го леко в част от маслото заедно със ситно нарязаните морков, лук и магданозени корени.

Прибавете ½ ч.ч. гореща вода, задушете всичко 30-40 мин. на умерен огън, след което прекарайте дроба 2-3 пъти през ситната решетка на месомелачката.

Запържете брашното с 2 с.л. масло, налейте 4 ч.ч. бульон, варете 20 мин. и прецедете получения сос.

Претрийте смления черен дроб през сито, съединете го с белия сос и го оставете да кипне.

Ако сместа стане прекалено гъста, разредете я с бульон или гореща вода.

Посолете супата и я застройте с жълтъците, прясното мляко и останалото масло.

По желание към нея може да сервирате запържени в масло крутони.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: