Начин на приготвяне
Почистете приготвения телешки черен дроб от ципите и жлъчните канали, измийте го и го нарежете го на малки кубчета.
Задушете го леко в част от маслото заедно със ситно нарязаните морков, лук и магданозени корени.
Прибавете ½ ч.ч. гореща вода, задушете всичко 30-40 мин. на умерен огън, след което прекарайте дроба 2-3 пъти през ситната решетка на месомелачката.
Запържете брашното с 2 с.л. масло, налейте 4 ч.ч. бульон, варете 20 мин. и прецедете получения сос.
Претрийте смления черен дроб през сито, съединете го с белия сос и го оставете да кипне.
Ако сместа стане прекалено гъста, разредете я с бульон или гореща вода.
Посолете супата и я застройте с жълтъците, прясното мляко и останалото масло.
По желание към нея може да сервирате запържени в масло крутони.