Пълнени патладжани

simba
simba
Новак
17/12/2014
"Патладжани за душата, ето това ни се хапва днес "
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 747
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните трябва да обелите, издълбаете и да ги посолите, за да се отцедят от горчивината за около 30 минути. Изплакнете ги и ги подсушете.

Объркайте каймата с настъргания лук, подправки на вкус и добавете 1 ч.л. оцет. Добавете и малко галета в плънката.

Запържете 2-3 глави лук. Сложете патладжаните да се пържат в отделен съд и добавете запържения лук.

След това прибавете нарязаните домати и подправете със сол, пипер и магданоз. Долейте малко вода и варете до готовност. Накрая застройте ястието с разбити яйца и кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диди
Диди
18.12.2014 11:03
Обожавам пълнени патладжани
0
0