Патладжани Папудзакия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9755k1123k
Патладжани Папудзакия
23/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6-8
"Гърците са го измислили - патладжани Пападзукия, дебела сянка и студено Узо"

Необходими Продукти

  • патладжани - 7 - 8 броя
  • лук - 5 - 6 глави кромид
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • домати - 5 броя
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л. накълцан
  • сирене - 2 с.л. настъргано
  • яйца - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на половинки, издълбайте вътрешността и я накълцайте на ситно. В съд залейте половинките с вода и загрейте, докато тя кипне. Отцедете патладжаните и ги подредете в тава. Овкусете ги със сол и черен пипер.

В сгорещена мазнина запържете наситнения лук, прибавете накълцаните домати, магданоз, вътрешността на патладжаните, сол и черен пипер. Оставете на бавен огън, докато течността напълно се изпари.

Напълнете със сместта половинките. Разбийте яйцата със сиренето и залейте патладжаните Папудзакия. Поставете ги да се пекат за час в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: