Заешко с домати

07/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо895
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Подсушете заешкото, след като го нарежете на парчета.

Поставете тънко парче чесън върху всяко парче, след което го увивате с парче бекон, като се уверите, че чесънът е на място.

Доматите поставете в незалепващ тиган и ги запържете за няколко минути, докато започнат да отделят сок и да изсъхват. Поръсете ги с босилек и подправете със сол и пипер. Доматите изсипете на дъното на съд за печене и подредете заешкото върху тях.

Залейте със зехтин и сложете във фурната без да покривате. Печете ястието около 40-50 минути.

От време на време заливайте месото с мазнина и след около 25 минути, когато заешкото е почти готово, може да покриете съда с фолио и да го оставите така до края. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар