Хляб с бекон

IlariaIlaria
Новак
59762531
Хляб с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бекон - 50 г
  • мляко - 250 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 2 големи глави
  • брашно - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Намазнете дълга форма и покрийте дъното с хартия за печене.

На средна температура запържете лука в зехтина, добавете нарязания бекон и пържете още 10-тина минути. Отцедете сместа на салфетка и оставете да се охлади.

Изсипете и разбъркайте в купа брашното, бакпулвера, сода и 1/2 ч.л. сол. Направете кладенче в средата и изсипете в него леко разбитите яйца и млякото. Замесете.

Поставете тестото върху набрашнена повърхност, сложете отгоре лучената смес и замесете, но не за продължително време.

Поставете внимателно хляба във формата, отгоре намажете със смес от млякото и жълтъка и печете 30-40 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: