Начин на приготвяне
В голяма купа и тава се пресява брашното.
Към него в купата се прибавят сухата мая, солта и топлата вода.
Всички съставки се разбъркват с помощта на дървена лъжица и шпатула.
Получава се тесто за хляб с рядка консистенция, което се покрива с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса и бухне.
След като се надигне, се разбърква и отново се покрива с кърпа и се оставя отново да втаса.
След като бухне тестото, пак се разбърква и пак се оставя да втаса.
Процедурата по разбъркването се повтаря общо три пъти.
След като втаса за трети път, тестото се взема с мокри ръце и прехвърля в тава, покрита с хартия за печене.
За да не изгори хлябът, се покрива с алуминиево фолио.
Хлябът без месене се пече в предварително загрята на 210 градуса фурна, като 10 минути преди готовност се маха фолиото за да се получи приятен загар на бъркания хляб.
Вижте също как да си направите класическия маймунски хляб или любимия пълнозърнест хляб.
Коментари